Tulip Gebruikers Vereniging
Vraag & aanbod

HomePagina

Tulip-modellen

Diagnose-versies

Gebruikersdagen

Vraag & aanbod

Externe links

Download-pagina

Nieuws van het bestuur

Tulip Contact

Tips en trucs

Geheugenuitbreiding

Processor upgraden


Hier kunt u overtollige Tulip-apparatuur aanbieden of onderdelen enz. vragen. Opgave bij de webmaster. Foto's worden kosteloos meegeplaatst.

Datum Omschrijving Contactgegevens
21 feb. 2019 AANGEBODEN: kwam deze Tulip pb 386sl nog tegen op zolder. Hij mag weg tegen elk aannemelijk bod. Heb er geen floppy's bij en de batterij werkt niet. HDD is nog goed.

Tim Patist.
12 Dec. 2018 HELP WANTED: I have a Tulip nb 486sx notebook with 486sx-25 MHz, 4 MB RAM, grayscale LCD, as shown on TulipGV.nl.
Question 1: Does it have L2 cache? How much L2 does it have? If it does not have L2 cache, can I add some, what model and how?
Question 2: What type of memory do I need to upgrade it to 8 MB? I know I need 2x 2 MB RAM chips, but what type/model?
Mehdi Mehdi-zade.
12 Dec. 2018 HELP WANTED: I need help for restoring two vintage Tulip PC's. A Tulip system pc compact and a Tulip pc compact 2. The hard disks and 5.25" floppy's are not in working order. I'm looking for motherboard configuration and jumper settings, PC manuals and (some) original operating system. For the pc system compact mostly there is no information/settings anywhere. Any help will be valuable. Dedousis Periklis.
7 jan. 2019 AANGEBODEN: een Tulip LT286 waarvan de harde schijf en de accu defect zijn. Hij bevindt zich in de originele leren laptopkoffer (op zich al een collectors item). Er zitten diskettes bij met DOS 4.01 en Windows 2.03. Als een liefhebber zich meldt, mag hij hem hebben voor wat hij ervoor over heeft.
VERKOCHT
9 dec. 2018 GEVRAAGD: om mijn collectie van Tulip Computers completer te maken, heeft iemand nog de boekjes/floppy disks van de volgende Windows-versies? Liefst Nederlands, kopieën zijn prima.
- Windows 2.1/386 (bijv. bij AT386 SX/DT-reeks rond 1989/90)
- Windows 3.1 (bijv. bij SX Compact 2/AT Compact 3-reeks rond 1992/93)
Nick Huitema.
6 nov. 2018 AANGEBODEN: mooie overcomplete Tulip Compact 2 uit 1987. Met 640 kB werkgeheugen en 20 MB MFM HD en heel veel meer, zoals originele software en documentatie. Er zit een VGA ISA-kaart in voor moderne schermen en de orginele DGA Kaart zit er ook bij. De 2e pc is ooit als reserve gekocht maar nooit gebruikt en die draait nu niet. Is helemaal te testen bij ophalen, 100% goed. Zonder de LCD-monitor, gezien de hoeveelheid alleen ophalen.
VERKOCHT
1 okt. 2018 AANGEBODEN: een antieke laptop, een Tulip lt 286. Specificaties: 286 processor, 1 MB geheugen (ingebouwd, er zijn 4 lege SIMM-sloten), 40 MB harddisk, 3,5 inch floppydiskdrive, zwart/wit VGA-scherm. Bij dit letterlijk zware geval heb ik de originele koffer nog. Er zijn duidelijke gebruikerssporen aanwezig, maar technisch gezien lijkt het apparaat in orde. De accu is nog aanwezig maar functioneert niet meer. Geen boekjes of disks. Ik lever hem met een kale MS-DOS-installatie. Voor de liefhebber, t.e.a.b.
VERKOCHT
10 sept. 2018 GEVRAAGD: om mijn collectie van Tulip Computers completer te maken, heeft iemand nog de boekjes/floppy disks van de volgende Windows-versies? Liefst Nederlands.
- Microsoft Windows 1.xx/1.02
- Microsoft Windows 2.x
- Microsoft Windows 3.x
Nick Huitema.
10 sept. 2018 GEVRAAGD: ik heb een Tulip EGA kleurenmonitor waarvan de aan/uit-schakelaar defect is. Ik ben opoek naar zo'n schakelaar. Is er iemand die mij daaraan kan helpen, of wellicht een tip heeft? Dank! Matheos van den Brom,
030-8906811.
30 aug. 2018 GEVRAAGD: Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe speelfilm: 'Baantjer'. De Cock, met ceeooceekaa, komt terug, maar dan in een nieuwe jas. Het decor wordt gevormd door de roerige jaren '80 in Amsterdam. Waldemar Torenstra zal de hoofdrol van De Cock vertolken. Millstreet films produceert deze film.
Ik ben verantwoordelijk voor de aankleding van de set. Een van de hoofdlokaties is het politiebureau. Hiervoor ben ik hard opzoek naar een set tekstverwerkers uit ommenabij 1980. Mij werd het merk Tulip getipt. Zijn er nog oude computers/ elektrische schrijfmachines bewaard? Is het mogelijk daarvan gebruik te maken voor filmdoeleinden?
Jonneke Crezée, art department Baantjer - Millstreet films,
06-19476840.
26 aug. 2018 GEVRAAGD: een Tulip Vision Line DC/DT series, met 486DX processor. Deze hadden we vroeger ook, en het is een soort icoon uit mijn jeugd. Ou Tannu.
18 aug. 2018 GEVRAAGD: Ik ben in bezit van een Tulip 468sx laptop. Deze hebben wij vroeger tweedehands gekocht, rond 1995 en even later heb ik de laptop gekregen van mijn ouders. Ik zelf was toen nog maar rond 8 jaar, Dus ermee opgegroeid zeg maar. Altijd zuinig mee geweest, Pas geleden heb ik hem nog weer aan gehad maar helaas is de hardeschijf defect gegaan.
Opstarten via opstartdiskette kan nog wel. Er zit oorspronkelijk een 80mb hardeschijf in, vervanging lijkt nergens meer aan te komen. Als oplossing een 44 pin CF>IDE adapter gekocht, Ik had nog een Compact flash card van 512mb & 1gb liggen, Maar deze pakt de laptop niet, Bios geeft aan onbekend hardeschijf gevonden, En toont 0mb, Fdisk kan er ook niks mee. Ik heb al geprobeerd het compact flash kaartje voor te bereiden door middel van VMWare workstation op een 2e pc, Het kaartje is getest, MS dos wordt opgestart (Bootsectors / partitie actief etc). Enige wat het kan zijn is dat de CF kaartjes veel te groot zijn. Ik heb inmiddels een 128mb besteld en wacht nog tot die binnen is.
Het zou tof zijn als iemand mij kunnen assisteren / tips om de laptop weer aan de gang te krijgen. Ik vind het leuk om een oude laptop intact te houden mede omdat ik ermee “opgegroeid” ben. Ik zelf ben ICT-er van beroep maar deze materie is eigenlijk nog “van voor mijn tijd”.
Daarnaast zoek ik de drivers voor Windows 3.11 van deze machine. Ik dacht ook dat de grafische kaart wel 256 kleuren aankon in Windows 3.11, Het scherm is natuurlijk in grijstinten. Ik heb vroeger ook nog Windows 95 (diskette versie) erop gehad, Maar natuurlijk wil ik hem weer orgineel hebben.
Sander Bijker.
9 aug. 2018 AANGEBODEN: Ik heb nog een Tulip NB 286 staan, inclusief externe adapter. Zou iemand daarin geďnteresseerd zijn?
VERKOCHT
15 juli 2018 GEVRAAGD: een Tulip kleurenmonitor.
Mathijs Gaulhofer.
28 april 2018 HULP GEVRAAGD: Ik ben in het bezit van de Tulip-monitor op bijgevoegde foto's. De monitor heeft een VGA-aansluiting, maar bij het opstarten van (een versie installatie van) Windows 3.11 slaat het beeld op tilt. Is het zo dat deze VGA-monitor niet in staat is om een resolutie van 640x480 met 16 kleuren weer te geven? Ik was in de veronderstelling dat elke VGA-monitor dat zou kunnen.
Naar wat ik heb gevonden is deze blijkbaar geproduceerd voor Tulip door Philips. Het uiterlijk is ook typerend voor Philips-monitoren. Met het modelnummer van Tulip vind ik niets over de specificaties. Zou er iemand bij de gebruikersgroep zijn die er meer van weet?
Inmiddels geeft hij goed beeld in Windows 3.11, na het installeren van de drivers van de grafische kaart. Het opstartlogo ziet er echter nog steeds op die manier uit, en Windows 95 gaat ook niet goed.
GEHOLPEN
21 april 2018 GEVRAAGD: wegens een defect moederbord ben ik op zoek naar een Tulip Visionline DC 486. Liefst zonder batterij-lekkage uiteraard.
Tevens zoek ik een Tulip kleurenmonitor.
GEHOLPEN
16 maart 2018 AANGEBODEN: een Tulip notebook nb286. Geen accupack meer, wel externe voeding. Gratis af te halen in Zwaanshoek.
Rob Holdorp.
15 maart 2018 AANGEBODEN: Ik heb bij het opruimen van het kantoor de volgende PC gevonden: Tulip Vision Line dc486 dx/50i, 4 MB memory, 200 MB harde schijf, met Tulip keyboard en seriele muis. Werkend met Windows 95.
VERKOCHT
21 dec. 2017 GEVRAAGD: een Tulip compact 2. Ik heb er al een, maar zoek er nog een voor reserve. Dus alleen Tulip compact 2, het liefst met de mappen met software erbij. Ik had ze vroeger wel, maar heb er nu nog maar twee. PS Het is een hobby van mij, dus het moet leuk blijven. Ted Jonkman,
06-42110549.
21 nov. 2017 GEVRAAGD:
- Moederbord van een Tulip PC Compact 2. Compleet systeem mag ook.
- Orginele amber / green monitor die bij de standaard PC Compact 2 werd geleverd.
- Alle soorten folders / boekwerken van de compact 2.
Michiel Loermans.
21 nov. 2017 GEVRAAGD: Heeft er iemand nog de originele floppy disks voor de Tulip lt286 ? Ook originele software is geapprecieerd. Ik ben al even op zoek. Als u er heeft maar deze niet kwijt wilt, is een kopie ook goed. Ik kan u ook in enkele stappen uitleggen hoe deze te maken. Alvast bedankt! Armin Mertens,
0(032)471585018.
4 nov. 2017 AANGEBODEN: Ik ben in het bezit van een originele Tulip compact 2 computer, gekocht in 1986 en 10 jaar gebruikt. Daarna overgestapt op de windows systemen. Nu wil ik deze computer graag verkopen.
De computer werkt nog. Maar bij het opstarten kwam er wel wat rook uit; direct uitgezet. Later opnieuw opgestart, toen ging het goed, maar achter in de power-unit knapte iets. (zie foto). Uiteraard weer uitgezet. Toch weer opgestart en het geheel doet het wel.
Het geheel bestaat uit de computer, bijbehorend beeldscherm en toetsenbord. Daarnaast heb ik de originele dozen nog. Eén floppy-drive is in 1987 vervangen door een harddisk (Grootte ??). En wel heel bijzonder, de volledige handleiding, vrijwel ongebruikt. De Windows-versie heb ik ooit één keer opgestart, maar dat koste toen een half uur. Het was toen al WYSIWYG. Daarnaast de bijbehorende printer Epson LG 500 ook in de originele doos. Meer details, een video en foto's op aanvraag.

Jaap van der Goot,
06-37556886.
30 sept. 2017 AANGEBODEN: mijn vader had nog een oude Tulip at compact 2. De computer start wel maar gaat stinken/brandlucht. Scherm doet het zo te zien. Er zitten nog diverse losse diskettes bij waaronder Microsoft Basic 6.0 en diskettes met MS-DOS 3.0, een sheetfeeder voor de Star LC10 en enkele toetsenborden, prijslijsten en documentatie. Gratis af te halen in Zoetermeer.
OPGEHAALD
17 sept. 2017 GEVRAAGD: Wie zou mij kunnen helpen aan een Tulip compact 3 serie, of een DT serie. Een 386 of een 486?

Rogier van Schalkwijk,
06-14890638.
28 aug. 2017 GEVRAAGD: Ik ben voor een kennis op zoek naar originele systeemdiskettes met DOS en eventueel Windows. We hebben een Tulip LT286. Wie weet welke versies ik nodig heb en waar ik die kan vinden? GEVONDEN
28 aug. 2017 GEVRAAGD: een 5.25" floppydisk met diagnose software 2.07 van Tulip. Het mag ook een kopie zijn, het is voor een Tulip AT Compact 3 en PC Compact 2. GEVONDEN
22 juni 2017 AANGEBODEN: gratis af te halen in Rijnsburg Tulip Motion Line db 5/150 notebook.

OPGEHAALD
10 juni 2017 GEVRAAGD: Kan iemand mij helpen aan een ISA VGA kaart die werkt in een Tulip AT Compact 3 (286 op 12 Mhz.), zie foto. Het is een ATi 8 bit kaart met 2 monitor aansluitingen en een blokje met Dip switches. Ik vermoed dat dit een combi kaart is. EGA en VGA. Op een van de IC's staat VIP en op een andere staat ATi en op de gouden chip staat inmos. De functie van de dip switches is mij niet duidelijk. Na ong een uur gaat alle tekst door elkaar op het scherm. Grafische modus lijkt dan nog wel te werken. Ik kan niet achterhalen waar dit sync probleem vandaag komt. De monitor lijkt niet het probleem. Alvast dank.

Ad Ruis,
06-44182270.
27 maart 2017 AANGEBODEN: Tulip vision line dt 5/166 met monitor, keyboard en software en handleiding. Tegen elk aannemelijk bod.

Alex Maree.
© 1996-2013 TGV.